האקר – המקצוע המכניס ביותר
ההאקרים שביצעו התקפות על יאהו, אמזון, איי-ביי ואחרים הצליחו למשוך תשומת לב של אנשי עסקים, משקיעים, רשויות חוק ומומחי הבטחת מחשבים בכל העולם. כך קרה שמעצרו של צעיר בריטי בשם רפאל גריי (פריק מחשבים בן 18 מוולס) ע”י ה-F.B.I האמריקאי הדליק נורה אדומה בין בעלי העסקים לאחר שאיתר הנ”ל את מס’ כרטיס האשראי של ביל גייטס.
בעוד שהנזקים הכלכליים בשנת 2000 עמדו על 43 מיליון $ מגיעים היום לממדים של עשרות מיליארדי דולרים (בהערכה זעירה) וביניהם גם חברות כמו אמזון, נייק, קסיו ועוד שהונאות האשראי של ההאקרים הגיעו לכ-13% מהמכירות. מה הפלא שהמקצוע המכניס ביותר ברוסיה הינו להיות האקר הפורץ למערכות מחשבים כדי לעשות כסף.
העיתון הבריטי “טיימס” הלונדוני גילה שמס’ בנקים גדולים בבריטניה משלמים דמי כופר להאקרים עוינים שחדרו למחשביהם תמורת אי השמדת נתונים פיננסיים ופרטים אישיים של לקוחותיהם יהיה זול יותר לשלם מהנזק הפוטנציאלי והתדמיתי שאין לו מחיר.
יש צורך להבחין בין האקרים “טובים” (Hackers) לבין האקרים “רעים” (Crackers) האחרונים שהינם מחתרתיים מבצעים את פשעיהם הדיגיטליים הן מטעמי אגו, אידיאולוגיה ושיקולים כלכליים.
הפעילות הענפה של ההאקרים חובקת עולם ודי אם נאמר שכל יום מס’ ניסיונות החדירה למחשבים של חברות ויחידים בישראל מסתכמות בכ-4,500 ניסיונות ביום.
די אם נזכיר את החדירות האחרונות הידועות למחשב של בי”ח “מאיר” בכ”ס שהושבת מס’ שבועות עד לשחזור התיקים הרפואיים ולחב’ הביטוח “שירביט”.
על מנת להילחם בנזקים כלכליים ותדמיתיים הוקמה מחלקת ד”ר קיי (בתוך משרד החקירות הוותיק 47 שנות וותק) בשם “שרלוק”-חקירות איכות” בהנהלתו של מוקה קריגר (יוצא יחידת 8200).
מחלקה זו מורכבת מצוות מומחים לבחירת מומחים מקצועיים לפתרון בעיות ספציפיות כולל מניעת ריגול תעשייתי, מודיעין עסקי ודרישות כופר.
משרד החקירות “שרלוק” – חקירות איכות והמודיעין העסקי ד”ר קיי (Dr. Key) קיימים מזה 47 שנים (מ-1975) כאשר הוותק והמקצועיות הביאו תוצאות מוגדרות.